Over ons

10+ jaar ervaring in e-commerce

Frank maakt het voor distributeurs en groothandels mogelijk om direct aan de consument te leveren in heel Europa. Hierbij zal de omzet toenemen door groter bereik en de marge significant toenemen door ketenintegratie.

De mensen achter Frank

Gericht op duurzame groei

Frank is een eigenwijs Gronings bedrijf dat al meer dan tien jaar succesvol webshops runt. We zijn gericht op duurzame groei; we hanteren misschien een iets langere tijdshorizon dan andere bedrijven. Dat kan mede doordat wij onze groei altijd uit de cashflow betaald hebben. We kunnen ons eigen plan trekken, zonder opgejaagd te worden door investeerders.

Frank begrijpt hoe e-commerce werkt. We weten niet beter. We zien onszelf trouwens in de eerste plaats als IT-bedrijf. Al onze software hebben we zelf ontwikkeld, en we zijn ervan overtuigd dat de partijen die het meeste leren van hun data uiteindelijk zullen komen bovendrijven in deze markt.

Wij brengen markttrends in kaart

Als relatief grote speler (er werken ruim honderd mensen bij Frank, en we voeren zo’n 80.000 producten) zien we veel van de markt. We analyseren de data voortdurend, brengen markttrends in kaart en spelen daarop in. We doen dat om, over een langere periode gemeten, een optimaal resultaat te behalen.

Waarom zouden we dat allemaal beschikbaar stellen aan een concurrent, vraagt u zich misschien af. Maar zo zien we dat niet. Wij zijn goed in verkopen aan consumenten, u bent goed in inkopen en in business to business. Samenwerken is dan typisch een geval van wederzijds voordeel.

September 2008

Oprichting expert-shops studentenkamer

December 2008

Eerste webwinkel Belgie

September 2009

Verhuizen naar eerste echte kantoor

Mei 2010

Ontvangen van 10.000ste bestelling

Juni 2012

Uitbreiding naar 4000m2 magazijn

September 2013

Nummer 22 in Deloitte fast 50

Mei 2015

Opening 200ste webwinkel

April 2016

Nieuw 8000m2 magazijn

December 2017

Voor het eerst 30 miljoen euro omzet

Mei 2018

Uitbreiding magazijn met 5000m2

September 2019

Voorbereiding DTC propositie

September 2020

Lancering DTC propositie
De mannen van het magazijn
Tijd voor ontspanning
Wat knappe koppen op een rijtje
Gedreven mensen in ons magazijn
Producten worden met zorg ingepakt
10+ jaar ervaring in e-commerce

Ontmoet een deel van het team

Stuk voor stuk gedreven professionals met passie voor het vak.

Jan Meijer

Een goede naam hoog te houden dat is iedere dag weer keihard werken

Naast mijn leuke baan bij Frank, waarbij ik dagelijks het beste uit mijn medewerkers en logistieke processen probeer te halen. Ben ik al 23 jaar actief in de duiksport, waarvan inmiddels 10 jaar als duikinstructeur.

We geven snorkellessen in het zwembad aan kinderen vanaf 8 jaar en volwassen leren we duiken in het buitenwater. Uiteindelijk kun je dan op de mooiste plekken van de wereld je passie uitoefenen en delen met familie en vrienden.

Lees ook meer over

Joop Posthuma
Joop Posthuma
Lead Finance
Jan Meijer

Joop Posthuma

Hoop is vaak uitgestelde teleurstelling…

Als ruim 20 jaar passie voor retail. Van ouderwets winkeltje spelen tot Frank. Gezien en ervaren hoe het winkellandschap onherkenbaar is veranderd. Sinds 2 jaar mag ik die ontwikkeling van dichtbij meemaken bij Frank met een groep jonge honden en ervaren rotten.

Naast Frank fulltime vader van 2 dochters. Liefhebber van muziek, sport in het algemeen, wielrennen, motorsport en F1 in het bijzonder. Verder een lastpak bij een pubquiz of Triviant.

Lees ook meer over

Kris Buist
Kris Buist
Lead Developer
Joop Posthuma

Kris Buist

IT is a passion not a choice

Programmeur is Kris eigenlijk al sinds de basisschool, toen hij zijn meesters en juffen terroriseerde met het manipuleren van schoolcomputers. Dat niveau is hij inmiddels ontgroeid: als scrummaster en allround nerd is hij onmisbaar voor team IT.

Lees ook meer over

Rik Winters
Rik Winters
Lead Procurement
Kris Buist

Rik Winters

Morgen is er ook een dag!

E-commerce kent geen 9 tot 5, de deur gaat immers niet op slot. Presteren we conform afspraak? Processen veranderen voortdurend en de ontwikkelingen in de markt zijn transparant maar razendsnel en keihard. Samen zorgen dat vandaag op rolletjes loopt en plannen maken voor morgen en daarna. Competenties delen binnen een duurzame relatie vind ik belangrijk!

En als je dan thuiskomt wachten daar twee kleine jongetjes.

Lees ook meer over

Sander Bos
Sander Bos
Lead Customer Service
Rik Winters

Sander Bos

Als het linksom niet wil dan moet maar rechtsom

Inmiddels iets meer dan 5 jaar in dienst bij Frank. Begonnen aan de telefoon en inmiddels het hoofd van de afdeling. Werken bij Frank vraagt om een aardige sloot aanpassingsvermogen en het vermogen snel te kunnen schakelen. In drukke periodes is geen dag hetzelfde, dat houdt het leuk!

Ik verzorg geregeld de lunch voor de collega’s op ons kantoor en organiseer zo nu en dan eens een feestje. Dat hoort ook bij werken bij Frank!

In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken of kan je me vinden in het bruisende centrum van onze stad Groningen.

Lees ook meer over

Timothy van Sas
Timothy van Sas
Lead UX / UI Design
Sander Bos

Timothy van Sas

Why join the navy if you can be a pirate?

Al ruim 6 jaar ben ik werkzaam bij deze mooie club, en elke dag maak ik met plezier het ritje van Assen naar Groningen. Binnen Frank ben ik verantwoordelijk voor het ontwerp en de gebruikerservaring van onze website(s) en webapplicaties.

In mijn vrije tijd vind ik het lekker om sportief bezig te zijn, maar ik kan ook genieten van een rustig avondje Netflix met leuk gezelschap. Ik woon samen met mijn mopshond Kelly. Dat is de ideale partner, alleen het koken heeft ze nog niet echt onder de knie.

Lees ook meer over

Richard van Velzen
Richard van Velzen
Developer
Timothy van Sas

Richard van Velzen

Coding is a form of art

Richard is de allereerste werknemer van Frank. Hij is één van de grondleggers van ons geniale systeem en staat ook wel bekend als een Regex-goeroe. Wat een regex is? Hij draait zijn hand niet om voor een persoonlijk college, bevlogen en toegewijd als altijd.

Lees ook meer over

Peter Gnodde
Peter Gnodde
Developer
Richard van Velzen

Peter Gnodde

Managing servers is what makes my heart tick

Moet nog in de pen klimmen

Lees ook meer over

Reinier de Jonge
Reinier de Jonge
CEO / Founder
Peter Gnodde

Reinier de Jonge

Niks gaat vanzelf, focus en doorzetten is de key tot succes

Ooit Frank begonnen op een studentenkamer, nu meer dan 10 jaar later een prachtig bedrijf met veel enthousiaste collega's waar ik elke dag weer mee mag samenwerken.

Naast mijn passie voor Frank mag ik graag reizen en houd ik van mooie wijnen; onlangs met mijn vader als hobby project een aantal wijnen uit de Chablis streek geïmporteerd.

Lees ook meer over

Bence Nyiri
Bence Nyiri
Developer
Reinier de Jonge

Bence Nyiri

Supplier integrations is my goal in life

Moet nog in de pen klimmen

Lees ook meer over

Colin Kruishaar
Colin Kruishaar
E-commerce Manager
Bence Nyiri

Colin Kruishaar

Succes is een keuze

Hoewel de officiële werktijden misschien 9 to 5 zijn, ben ik in mijn functie bijna 24/7 bezig en doe dat met alle plezier en overgave. Never a dull moment en geen dag is hetzelfde.

Op momenten dat ik niet aan het werk ben gooi ik met gewichten in de gym of loop ik achter een bal aan op een voetbalveld. Oja, juichen doe ik voor Ajax. Zelf ben ik een mengelmoes van Amsterdamse branie, Friese nuchterheid met een vleugje mediterraans temperament. Deze cocktail gekoppeld aan mijn drang tot succes maken mij tot een enthousiaste stuiterbal de niet stopt voordat hij iets heeft bereikt. Wanneer het doel is behaald, moet dat gevierd worden ook!

Lees ook meer over

Dirk Kruijt
Dirk Kruijt
Warehouse
Colin Kruishaar

Dirk Kruijt

Als je iets wil bereiken in het leven zal je er hard voor moeten werken

Voor mij als teamleider zijn er een aantal dingen belangrijk. Doorzettingsvermogen, gedrevenheid en discipline. Dit probeer ik elke dag uit mijn team te halen door goede communicatie, enthousiasme en humor. Op deze manier lukt het ons om hard te werken, onze doelen te halen en een hoop plezier te hebben.

Naast mijn fulltime baan bij Frank vind ik het erg leuk om te voetballen. Zowel in de zaal als op het veld. Ook hier probeer ik het beste uit mezelf en mijn teamgenoten te halen waarbij uiteraard plezier voorop staat.

Lees ook meer over

Erwin Damhuis
Erwin Damhuis
Finance
Dirk Kruijt

Erwin Damhuis

Go big or Go home

Twee Jaar geleden kwam een berichtje op LinkedIn voorbij of ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, een volgende stap in mijn carrière. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen, omdat de dynamiek en de drang om beter te worden binnen Frank gigantisch is. Gecombineerd met een beetje Friese nuchterheid en een goed samenhangend team op Finance is het heel fijn werken.

Een Workaholic? Nee dat niet, er is meer dan werk. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan (toekomstige) mooie reizen. Van roadtrippen in de U.S.A. tot door de riffen snorkelen in Mexico allemaal hele mooie ervaringen, maar ook een weekendje Antwerpen of Parijs sla ik zeker niet over.

Lees ook meer over

Jelmer Buit
Jelmer Buit
Customer Service
Erwin Damhuis

Jelmer Buit

Als je het niet kan oplossen, is het ook geen probleem

Bij Frank help ik menig klant met een probleem of vraag. Hiernaast heb ik zitting in het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI om eerstejaars in 2021 een prachtige introductieweek te geven.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag festivals of zak ik onderuit bij een goede serie of film. Rustige muziek zal je bij mij overigens niet snel horen; het BPM stijgt al snel boven de 150.

Lees ook meer over

Maik Arents
Maik Arents
Procurement
Jelmer Buit

Maik Arents

Uit elke crisis ontstaan winnaars

Inmiddels ben ik ruim 2 jaar bij Frank aan het werk als inkoper. Hierbij is het erg belangrijk om in de gaten te houden waar de markt behoefte aan heeft. De vraag van de markt is namelijk ontzettend veranderlijk. Degene die zich het snelst kan aanpassen aan deze verandering is, in mijn ogen, de absolute winnaar.

In mijn vrije tijd ga ik graag een hapje eten in de stad onder het genot van een drankje. Ook breng ik aardig wat uren per week door achter mijn PlayStation. Onder mijn collega's sta ik ook wel bekend als de Fifa-koning van het kantoor.

Lees ook meer over

Marit ten Hoeve
Marit ten Hoeve
Customer Service
Maik Arents

Marit ten Hoeve

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Sinds afgelopen maart ben ik werkzaam bij Frank, een bijzondere periode door de coronacrisis. Maar dat maakte het werken bij Frank niet minder leuk, alleen maar leerzamer. Ik ben werkzaam op de klantenservice en verricht daarnaast ook sales werkzaamheden.

In mijn vrije tijd drink ik graag een wijntje met vriendinnen. Daarnaast sta ik elke zaterdag al twaalf jaar op het voetbalveld en kan je mij doordeweeks in de dansschool vinden.

Lees ook meer over

Nino Pieket
Nino Pieket
Finance
Marit ten Hoeve

Nino Pieket

It’s never a question of can you, but will you?

Inmiddels twee jaar werkzaam op de financiële afdeling bij Frank. Bij Frank werken is in het begin flink omschakelen, maar dit proces heeft weinig tijd gekost en nu voel ik mij inmiddels helemaal thuis!

In mijn vrije tijd zit ik niet graag stil, regelmatig ben ik te vinden in sportschool waarbij elke week nieuwe doelen gesteld worden m.b.t. een persoonlijk record. Daarnaast hou ik graag van een potje voetbal of kijk ik graag Formule 1 en Moto GP.

Lees ook meer over

Nino Tingen
Nino Tingen
Warehouse
Nino Pieket

Nino Tingen

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Naast mijn baan bij Frank, waar ik personeel aanstuur en er voor zorg dat dagelijks alle pakketten de deur uit gaan. Verzamel en draai ik LP’s, ook ben ik als DJ regelmatig te vinden in clubs, bars en festivals door heel Noord Nederland.

Lees ook meer over

Stefano Licheri
Stefano Licheri
Warehouse
Nino Tingen

Stefano Licheri

Hard work beats talent when talent doesn't work hard

Als Teamleider probeer ik op de werkvloer altijd het goede voorbeeld te geven. Als je zelf hard werkt, dan wordt je ook serieuzer genomen door de werknemers is mijn gedachtegang. Ik verwacht niet van mensen dat ze de slimsten zijn, maar ik verwacht wel een goede inzet.

Naast mijn Fulltime baan bij Frank, ben ik dagelijks in de sportschool te vinden. Niet alleen omdat ik sporten heel leuk vind, maar de sportschool is ook een fijne plek om je hoofd even leeg te maken. Daarnaast ben ik in het weekend altijd in voor een borreltje en lekker eten staat ook altijd op het menu.

Lees ook meer over

Suzanne klok
Suzanne klok
Customer Service
Stefano Licheri

Suzanne klok

Niet geschoten is altijd mis

Vanaf afgelopen mei mocht ook ik aan de slag bij Frank. Vanwege de bijzondere tijd waar wij nu inzitten moest ik onverhoopt vanuit Zuid-Afrika terug naar huis. Dit gaf mij de kans om een totaal nieuwe weg in te slaan en de kans aan te pakken om bij Frank te werken! Ik ben werkzaam op de klantenservice en vind het leuk om mensen te helpen waar nodig.

Naast het werken bij Frank ben ik nog student op de Hogere Hotelschool en sla ik een avondje stappen met vriendinnen niet af. Reizen is een bezigheid wat ik misschien wel het liefste doe!

Lees ook meer over

Tim Achterhof
Tim Achterhof
Trade Manager
Suzanne klok

Tim Achterhof

The sky's the limit

Van orderpicker in ons magazijn als bijbaantje, naar een fulltime job als accountmanager, verantwoordelijk voor onze B2B tak. Ik zie overal een uitdaging in, “kan niet” bestaat niet. Kansen spotten en oplossingen verzinnen, de kick van het afronden van een mooie verkoopdeal en het belangrijkste van allemaal; successen moeten altijd gevierd worden. Dat is al 3 jaar lang mijn drijfveer binnen Frank.

De Groningse binnenstad is mijn achtertuin, waar ik buiten Frank veel te vinden ben. ‘’Een drankje doen? Mij zeker bellen!’

Lees ook meer over

Wienand Koning
Wienand Koning
Developer
Tim Achterhof

Wienand Koning

Code is like humor. When you have to explain it, it’s bad

Moet nog in de pen klimmen

Lees ook meer over

Jan Meijer
Jan Meijer
Warehouse Manager
Wienand Koning
Jan Meijer
Jan Meijer
Warehouse Manager
Joop Posthuma
Joop Posthuma
Lead Finance
Kris Buist
Kris Buist
Lead Developer
Rik Winters
Rik Winters
Lead Procurement
Sander Bos
Sander Bos
Lead Customer Service
Timothy van Sas
Timothy van Sas
Lead UX / UI Design
Richard van Velzen
Richard van Velzen
Developer
Peter Gnodde
Peter Gnodde
Developer
Reinier de Jonge
Reinier de Jonge
CEO / Founder
Bence Nyiri
Bence Nyiri
Developer
Colin Kruishaar
Colin Kruishaar
E-commerce Manager
Dirk Kruijt
Dirk Kruijt
Warehouse
Erwin Damhuis
Erwin Damhuis
Finance
Jelmer Buit
Jelmer Buit
Customer Service
Maik Arents
Maik Arents
Procurement
Marit ten Hoeve
Marit ten Hoeve
Customer Service
Nino Pieket
Nino Pieket
Finance
Nino Tingen
Nino Tingen
Warehouse
Stefano Licheri
Stefano Licheri
Warehouse
Suzanne klok
Suzanne klok
Customer Service
Tim Achterhof
Tim Achterhof
Trade Manager
Wienand Koning
Wienand Koning
Developer

Onze services voor uw succes

Frank is al ruim tien jaar succesvol in de direct to consumer markt. Alles wat we in die tijd hebben geleerd en ontwikkeld, stellen we nu ook aan u ter beschikking. Onze vergoeding daarvoor is grotendeels resultaatafhankelijk. Uw succes is ons succes.

Dedicated Success Manager

Dedicated Success Manager

Iemand die elke dag van de week speciaal voor jou aan de slag gaat om tot een succes te komen.

Klantenservice

Klantenservice

24/7 in 7 talen ondersteuning voor allerlei klantvragen. Wij spreken de taal van de consument.

Order Management

Order Management

Alle orders overzichtelijk in één oogopslag. Geen wirwar aan orders, maar alles centraal.

Retourverwerking

Retourverwerking

Van ontvangst tot herverpakken: wij ontzorgen u compleet qua retouren, inclusief het klantcontact.

Dynamic Pricing

Dynamic Pricing

Op ieder moment de juiste prijs. Ons algoritme zorgt voor de juiste balans tussen marge en omzet.

Feed Management

Feed Management

Vanaf uw ERP-pakket worden uw producten aangeboden tot wel 50 platformen in heel Europa.

Marketing

Marketingoptioneel

Alle platformen bieden de mogelijkheid voor marketingacties. Wij kiezen voor u de juiste.

Content Management

Content Managementoptioneel

Een goede beschrijving van een product is key. In zeven verschillende talen doen wij dit.

E-fulfilment

E-fulfilmentoptioneel

Warehousing en verzending. Next day delivery in bijna heel Europa. Met Frank kan dat.

White Label

White Labeloptioneel

Wilt u niet zichtbaar zijn als verkoper? White Label geeft u wel de lusten maar niet de lasten.

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u nog vragen? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend praten over een hogere omzet met een betere marge?

Contact

Wilt u ook meer producten verkopen met een betere marge?

Wij regelen dat en ontzorgen u compleet

Neem contact op

Privacy informatie

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25-01-2018

Frank B.V. (hierna: Frank) vindt het belangrijk dat jouw persoonlijke informatie goed beveiligd wordt. Deze privacyverklaring beschrijft onze handelingen met betrekking tot het opslaan van jouw informatie en gebruik van deze informatie voor onze website.

Frank deelt je zorgen over de beveiliging van jouw persoonlijke informatie

Als je gebruikmaakt van deze webwinkel worden er persoonsgegevens, oftewel privacygevoelige gegevens, verwerkt. Frank deelt je zorgen over de beveiliging van jouw persoonlijke informatie en vindt het belangrijk dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan. Je persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd door ons. Daarbij houden we ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

Frank is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen en gebruiken voor onze website en waarom we dat doen. We raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

We kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd veranderen. Wij brengen je hiervan op de hoogte door een melding op deze pagina. Door bovenaan deze pagina te kijken naar de effectieve datum van de huidige privacyverklaring, kun je zien wanneer deze voor het laatst is aangepast. Het is dus raadzaam deze verklaring geregeld te bekijken, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent.

Waarvoor gebruikt Frank je persoonsgegevens?

Als je gebruik maakt van onze webwinkel verkrijgen wij bepaalde gegevens van jou. Deze zijn nodig voor het plaatsen en voor het afhandelen van je bestelling. Als je een bestelling plaatst, wordt je gevraagd om een aantal persoonsgegevens in te vullen. Die worden bijvoorbeeld gebruikt om je pakket op het juiste adres te bezorgen of om contact met je op te nemen over je bestelling als dat nodig is.

In het onderstaande overzicht kun je zien welke gegevens we nodig hebben. Wij gebruiken en bewaren alleen de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou geplaatste bestelling. Als dat nodig is voor een goede afhandeling, kunnen we je persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Meer daarover lees je verderop in deze privacyverklaring onder het kopje ‘Verstrekking aan derden’.

Welke gegevens heeft Frank van je nodig?
Voor- en achternaamZo weten we bij wie de bestelling moet worden afgeleverd.
Adres en woonplaatsDeze gegevens zijn onmisbaar bij het plaatsen van een bestelling. We moeten natuurlijk weten waar we het pakket kunnen afleveren.
TelefoonnummerMocht het nodig zijn, dan nemen we graag snel contact met je op over je bestelling.
FactuuradresDeze gegevens hebben we nodig om de factuur naar de juiste plek te sturen.
E-mailadresAls je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je daarna een e-mail om deze te bevestigen. Verder ontvang je bijvoorbeeld een bericht als je pakket wordt verzonden. We kunnen je e-mailadres ook gebruiken om contact op te nemen om erachter te komen of je tevreden bent met onze producten en service.
Betalingsgegevens Bij het betalen van je order maak je gebruik van onze beveiligde betaalomgeving. Wanneer je met iDeal betaalt of het bedrag naar ons overboekt, worden je gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw bestelling te kunnen koppelen. Verder gebruiken we je bankrekeningnummer alleen als je geld van ons terugkrijgt. Als je met je creditcard betaalt, sturen we je creditcardgegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar Docdata. Zij voeren onze creditcardbetalingen uit, dus wij krijgen jouw creditcardgegevens niet te zien. Docdata laat ons alleen weten of je betaling is gelukt.
GeslachtDeze informatie is handig wanneer we contact met je opnemen, bijvoorbeeld bij het sturen van een e-mail.

Registratie en toegang tot je eigen account

Voor sommige onderdelen van onze webwinkel moet je je eerst registreren. Voor het plaatsen van een bestelling bijvoorbeeld. Nadat je je geregistreerd hebt, bewaren we de door jou gekozen gebruikersnaam en de ingevoerde persoonsgegevens. Zo hoef je deze niet steeds opnieuw in te vullen en kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk contact opnemen over je bestelling, mocht dat nodig zijn. Nadat je je geregistreerd hebt, krijg je toegang tot je eigen account op onze website. Daar kun je onder andere je bestellingen bekijken of je gegevens wijzigen.

Vragen stellen via het contactformulier

In onze webwinkel heb je de mogelijkheid om contact op te nemen via een contactformulier. Daar word je gevraagd enkele gegevens in te vullen, zoals je e-mailadres en telefoonnummer. Je kunt zelf kiezen welke gegevens je verstrekt. Deze gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen voor het beantwoorden van je vraag. Ze worden bewaard totdat je vraag volledig is beantwoord en afgehandeld.

Blijf op de hoogte van Frank via de nieuwsbrief

Frank verstuurt regelmatig een nieuwsbrief om geïnteresseerden te informeren over nieuwe producten en diensten, en speciale acties. Als je een bestelling hebt geplaatst bij Frank, kun je meteen aangeven of je wilt worden toegevoegd aan de lijst van abonnees. Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je eenvoudig kunt afmelden.

Verstrekking aan derden

Wij verstrekken je persoonsgegevens en de aan jouw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden, tenzij dat noodzakelijk is voor de afhandeling van je bestelling. Zo geven we je naam en adresgegevens door aan onze vervoerders, zoals PostNL, om te zorgen dat zij het pakket bij jou kunnen afleveren.
Mochten we fraude of misbruik van onze webwinkel vermoeden, dan kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen. Verder zijn in onze webwinkel social media-buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Hoe lang worden je gegevens bewaard?

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard zolang dat nodig is om je bestellingen af te handelen, inclusief de garantieperiode. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal een jaar voor de beschreven statistische doeleinden, zoals Google Analytics. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. We kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. We raden je dan ook aan de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je van deze websites gebruikmaakt.

Geen publicatie van je persoonlijke gegevens

Wij publiceren je klantgegevens niet.

Het bestelproces is van het begin tot het einde veilig

Onze bestelprocedure vindt geheel plaats via een beveiligde SSL-verbinding. Je hebt hier geen speciale software voor nodig: bij ons bestel je altijd veilig.

Het inzien en wijzigen van je gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent het inzien, wijzigen of verwijderen van je persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt bijvoorbeeld een verzoek indienen om een gegevensexport te ontvangen met de gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Deze kun je terugvinden in de instellingen van je browser. Het is eveneens mogelijk om gemotiveerd aan te geven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wilt laten beperken.
Voor al je vragen over ons privacybeleid kun je contact opnemen met de contactgegevens onderaan deze pagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren als je een verzoek indient.

Niet tevreden? Neem contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens

Ben je niet tevreden over de verwerking van je persoonsgegevens? Wij helpen je natuurlijk graag verder, dus je kunt altijd contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Daarnaast heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerking van persoonsgegevens. Hiervoor kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Frank B.V.
t.a.v. Klantenservice
Postbus 11122
9700 CC Groningen
Nederland

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Frank B.V. per 1 juni 2014.

Inhoudsopgave:

Artikel 1 - Definities
Artikel 2 - Identiteit van Frank B.V.
Artikel 3 - Toepasselijkheid
Artikel 4 - Het aanbod
Artikel 5 - De overeenkomst
Artikel 6 - Herroepingsrecht
Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
Artikel 9 - Verplichtingen van Frank B.V. bij herroeping
Artikel 10 - Uitsluiting herroepingsrecht
Artikel 11 - De prijs
Artikel 12 - Nakoming en extra garantie
Artikel 13 - Levering en uitvoering
Artikel 14 - Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
Artikel 15 - Betaling
Artikel 16 - Klachtenregeling
Artikel 17 - Geschillen
Artikel 18 - Branchegarantie
Artikel 19 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
Artikel 20 - Wijziging van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Artikel 1 - Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consument producten, digitale inhoud en/of diensten verwerft in verband met een overeenkomst op afstand en deze zaken, digitale inhoud en/of diensten door Frank B.V. worden geleverd of door een derde partij op basis van een afspraak tussen die derde en Frank B.V.;
Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit;
Dag: kalenderdag;
Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm geproduceerd en geleverd worden;
Duurovereenkomst: een overeenkomst die strekt tot de regelmatige levering van zaken, diensten en/of digitale inhoud gedurende een bepaalde periode;
Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel - waaronder ook begrepen e-mail - dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging of gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie is bestemd, en die ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt;
Herroepingsrecht: de mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van Thuiswinkel.org en producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die tussen Frank B.V. en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten, waarbij tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend of mede gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
Modelformulier voor herroeping: het in Bijlage I van deze voorwaarden opgenomen Europese modelformulier voor herroeping. Bijlage I hoeft niet ter beschikking te worden gesteld als de consument ter zake van zijn bestelling geen herroepingsrecht heeft;
Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte hoeven te zijn samengekomen.

Artikel 2 - Identiteit van Frank B.V.

Naam ondernemer: Frank B.V.
Handelend onder de naam/namen:

Vestigingsadres: Rozenburglaan 11, 9727 DL Groningen
Telefoonnummer: 0885207777
Bereikbaarheid:
Van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur
E-mailadres: info@frank.nl
Btw-nummer NL: NL822613992B01
Btw-nummer BE: BE0831.098.869
KvK nummer: 02083727 te Groningen

Artikel 3 - Toepasselijkheid

 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Frank B.V. en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
 2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal Frank B.V. voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, aangeven op welke wijze de algemene voorwaarden bij Frank B.V. zijn in te zien en dat zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
 3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
 4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

Artikel 4 - Het aanbod

 1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
 2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als Frank B.V. gebruik maakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden Frank B.V. niet.
 3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.

Artikel 5 - De overeenkomst

 1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
 2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt Frank B.V. onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door Frank B.V. is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
 3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft Frank B.V. passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal Frank B.V. daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
 4. Frank B.V. kan zich binnen wettelijke kaders - op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien Frank B.V. op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
 5. Frank B.V. zal uiterlijk bij levering van het product, de dienst of digitale inhoud aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:
  • het bezoekadres van de vestiging van Frank B.V. waar de consument met klachten terecht kan
  • de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht
  • de informatie over garanties en bestaande service na aankoop
  • de prijs met inbegrip van alle belastingen van het product, dienst of digitale inhoud.Voor zover van toepassing:
   • de kosten van aflevering en de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst op afstand
   • de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is
   • indien de consument een herroepingsrecht heeft, het modelformulier voor herroeping.
 6. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.

Artikel 6 – Herroepingsrecht

Bij producten:

 1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Frank B.V. mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
 2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
  • als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. Frank B.V. mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
  • als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen
  • bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.

Bij diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd

 1. digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd gedurende 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Frank B.V. mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
 2. De in lid 3 genoemde bedenktijd gaat in op de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst.

Verlengde bedenktijd voor producten, diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd bij niet informeren over herroepingsrecht:

Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

 1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
 2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.
 3. De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als Frank B.V. hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.

Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan

 1. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn door middel van het modelformulier voor herroeping of op andere ondubbelzinnige wijze aan Frank B.V. Hiervoor gelden de volgende contactgegevens.
 2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in lid 1 bedoelde melding, zendt de consument het product terug, of overhandigt hij dit aan (een gemachtigde van) Frank B.V. Dit hoeft niet als Frank B.V. heeft aangeboden het product zelf af te halen. De consument heeft de terugzendtermijn in elk geval in acht genomen als hij het product terugzendt voordat de bedenktijd is verstreken.
 3. De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, en conform de door Frank B.V. verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
 4. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
 5. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product. Als Frank B.V. niet heeft gemeld dat de consument deze kosten moet dragen of als Frank B.V. aangeeft de kosten zelf te dragen, hoeft de consument de kosten voor terugzending niet te dragen.
 6. Indien de consument herroept na eerst uitdrukkelijk te hebben verzocht dat de verrichting van de dienst of de levering van gas, water of elektriciteit die niet gereed voor verkoop zijn gemaakt in een beperkt volume of bepaalde hoeveelheid aanvangt tijdens de bedenktijd, is de consument Frank B.V. een bedrag verschuldigd dat evenredig is aan dat gedeelte van de verbintenis dat door Frank B.V. is nagekomen op het moment van herroeping, vergeleken met de volledige nakoming van de verbintenis.
 7. De consument draagt geen kosten voor de uitvoering van diensten of de levering van water, gas of elektriciteit, die niet gereed voor verkoop zijn gemaakt in een beperkt volume of hoeveelheid, of tot levering van stadsverwarming, indien:
  • Frank B.V. de consument de wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht, de kostenvergoeding bij herroeping of het modelformulier voor herroeping niet heeft verstrekt
  • de consument niet uitdrukkelijk om de aanvang van de uitvoering van de dienst of levering van gas, water, elektriciteit of stadsverwarming tijdens de bedenktijd heeft verzocht.
 8. De consument draagt geen kosten voor de volledige of gedeeltelijke levering van niet op een materiële drager geleverde digitale inhoud, indien:
  • hij voorafgaand aan de levering ervan niet uitdrukkelijk heeft ingestemd met het beginnen van de nakoming van de overeenkomst voor het einde van de bedenktijd
  • hij niet heeft erkend zijn herroepingsrecht te verliezen bij het verlenen van zijn toestemming
  • Frank B.V. heeft nagelaten deze verklaring van de consument te bevestigen
 9. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Artikel 9 - Verplichtingen van Frank B.V. bij herroeping

 1. Als Frank B.V. de melding van herroeping door de consument op elektronische wijze mogelijk maakt, stuurt hij na ontvangst van deze melding onverwijld een ontvangstbevestiging.
 2. Frank B.V. vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door Frank B.V. in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij Frank B.V. aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt.
 3. Frank B.V. gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
 4. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft Frank B.V. de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Artikel 10 - Uitsluiting herroepingsrecht

Frank B.V. kan de navolgende producten en diensten uitsluiten van het herroepingsrecht, maar alleen als Frank B.V. dit duidelijk bij het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld:

 1. Producten of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop Frank B.V. geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen
 2. Overeenkomsten die gesloten zijn tijdens een openbare veiling. Onder een openbare veiling wordt verstaan een verkoopmethode waarbij producten, digitale inhoud en/of diensten door Frank B.V. worden aangeboden aan de consument die persoonlijk aanwezig is of de mogelijkheid krijgt persoonlijk aanwezig te zijn op de veiling, onder leiding van een veilingmeester, en waarbij de succesvolle bieder verplicht is de producten, digitale inhoud en/of diensten af te nemen
 3. Dienstenovereenkomsten, na volledige uitvoering van de dienst, maar alleen als:
  • de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
  • de consument heeft verklaard dat hij zijn herroepingsrecht verliest zodra Frank B.V. de overeenkomst volledig heeft uitgevoerd;
 4. Dienstenovereenkomsten voor terbeschikkingstelling van accommodatie, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering is voorzien en anders dan voor woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten en catering;
 5. Overeenkomsten met betrekking tot vrijetijdsbesteding, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering daarvan is voorzien
 6. Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 7. Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
 8. Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 9. Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
 10. Alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij het sluiten van de overeenkomst, maar waarvan de levering slechts kan plaatsvinden na 30 dagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen van de markt waarop Frank B.V. geen invloed heeft;
 11. Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 12. Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen hierop;
 13. De levering van digitale inhoud anders dan op een materiële drager, maar alleen als:
  • de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
  • de consument heeft verklaard dat hij hiermee zijn herroepingsrecht verliest.

Artikel 11 - De prijs

 1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
 2. In afwijking van het vorige lid kan Frank B.V. producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar Frank B.V. geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
 3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
 4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien Frank B.V. dit bedongen heeft en:
  • deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
  • de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
 5. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Artikel 12 - Nakoming overeenkomst en extra garantie

 1. Frank B.V. staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat Frank B.V. er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
 2. Een door Frank B.V., diens toeleverancier, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover Frank B.V. kan doen gelden indien Frank B.V. is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
 3. Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van Frank B.V., diens toeleverancier, importeur of producent waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval hij is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.

Artikel 13 - Levering en uitvoering

 1. Frank B.V. zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
 2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan Frank B.V. kenbaar heeft gemaakt.
 3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal Frank B.V. geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij een andere leveringstermijn is overeengekomen. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.
 4. Na ontbinding conform het vorige lid zal Frank B.V. het bedrag dat de consument betaald heeft onverwijld terugbetalen.
 5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij Frank B.V. tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan Frank B.V. bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 14 - Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

Opzegging:

 1. De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
 2. De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
 3. De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:
  • te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;
  • tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;
  • altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als Frank B.V. voor zichzelf heeft bedongen.

Verlenging:

 1. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.
 2. In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
 3. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand. De opzegtermijn is ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
 4. Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.

Duur:

 1. Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste één maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

Artikel 15 - Betaling

 1. Voor zover niet anders is bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn, of bij het ontbreken van een bedenktermijn binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan op de dag nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
 2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag de consument in algemene voorwaarden nimmer verplicht worden tot vooruitbetaling van meer dan 50%. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
 3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan Frank B.V. te melden.
 4. Indien de consument niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is deze, nadat hij door Frank B.V. is gewezen op de te late betaling en Frank B.V. de consument een termijn van 14 dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, na het uitblijven van betaling binnen deze 14-dagen-termijn, over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd en is Frank B.V. gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% over openstaande bedragen tot € 2.500,=; 10% over de daaropvolgende € 2.500,= en 5% over de volgende € 5.000,= met een minimum van € 40,=. Frank B.V. kan ten voordele van de consument afwijken van genoemde bedragen en percentages.
 5. Indien de consument kiest voor achteraf betalen via AfterPay, dan zijn de betalingsvoorwaarden van AfterPay van toepassing.

Artikel 16 - Klachtenregeling

 1. Frank B.V. beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
 2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij Frank B.V..
 3. Bij Frank B.V. ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door Frank B.V. binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
 4. Een klacht over een product, dienst of de service van Frank B.V. kan eveneens worden ingediend via een klachtenformulier op de consumentenpagina van de website van Thuiswinkel.org www.thuiswinkel.org. De klacht wordt dan zowel naar Frank B.V. als naar Thuiswinkel.org gestuurd.
 5. De consument dient de Frank B.V. in ieder geval 4 weken de tijd te geven om de klacht in onderling overleg op te lossen. Na deze termijn ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

Artikel 17 - Geschillen

 1. Op overeenkomsten tussen Frank B.V. en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
 2. Geschillen tussen de consument en Frank B.V. over de totstandkoming of uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door deze ondernemer te leveren of geleverde producten en diensten, kunnen, met inachtneming van het hierna bepaalde, zowel door de consument als Frank B.V. worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).
 3. Een geschil wordt door de Geschillencommissie slechts in behandeling genomen, indien de consument zijn klacht eerst binnen bekwame tijd aan Frank B.V. heeft voorgelegd.
 4. Leidt de klacht niet tot een oplossing dan moet het geschil uiterlijk 12 maanden na de datum waarop de consument de klacht bij Frank B.V. indiende, schriftelijk of in een andere door de Commissie te bepalen vorm bij de Geschillencommissie aanhangig worden gemaakt.
 5. Wanneer de consument een geschil wil voorleggen aan de Geschillencommissie, is Frank B.V. aan deze keuze gebonden. Bij voorkeur meldt de consument dit eerst aan Frank B.V..
 6. Wanneer Frank B.V. een geschil wil voorleggen aan de Geschillencommissie, zal de consument binnen vijf weken na een daartoe door Frank B.V. schriftelijk gedaan verzoek, schriftelijk dienen uit te spreken of hij zulks ook wenst dan wel het geschil wil laten behandelen door de daartoe bevoegde rechter. Verneemt Frank B.V. de keuze van de consument niet binnen de termijn van vijf weken, dan is Frank B.V. gerechtigd het geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter.
 7. De Geschillencommissie doet uitspraak onder de voorwaarden zoals deze zijn vastgesteld in het reglement van de Geschillencommissie (www.degeschillencommissie.nl/over-ons/de-commissies/2404/thuiswinkel). De beslissingen van de Geschillencommissie geschieden bij wege van bindend advies.
 8. De Geschillencommissie zal een geschil niet behandelen of de behandeling staken, indien aan Frank B.V. surseance van betaling is verleend, deze in staat van faillissement is geraakt of zijn bedrijfsactiviteiten feitelijk heeft beëindigd, voordat een geschil door de commissie op de zitting is behandeld en een einduitspraak is gewezen.
 9. Indien naast de Geschillencommissie Thuiswinkel een andere erkende of bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) of het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) aangesloten geschillencommissie bevoegd is, is voor geschillen betreffende hoofdzakelijk de methode van verkoop of dienstverlening op afstand de Geschillencommissie Thuiswinkel bij voorkeur bevoegd. Voor alle overige geschillen de andere erkende bij SGC of Kifid aangesloten geschillencommissie.

Artikel 18 - Branchegarantie

 1. Thuiswinkel.org staat garant voor de nakoming van de bindende adviezen van de Geschillencommissie Thuiswinkel door haar leden, tenzij het lid besluit het bindend advies binnen twee maanden na de verzending ervan ter toetsing aan de rechter voor te leggen. Deze garantstelling herleeft, indien het bindend advies na toetsing door de rechter in stand is gebleven en het vonnis waaruit dit blijkt, in kracht van gewijsde is gegaan. Tot maximaal een bedrag van €10.000,- per bindend advies, wordt dit bedrag door Thuiswinkel.org aan de consument uitgekeerd. Bij bedragen groter dan €10.000,- per bindend advies, wordt €10.000,- uitgekeerd. Voor het meerdere heeft Thuiswinkel.org een inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat het lid het bindend advies nakomt.
 2. Voor toepassing van deze garantie is vereist dat de consument een schriftelijk beroep hierop doet bij Thuiswinkel.org en dat hij zijn vordering op Frank B.V. overdraagt aan Thuiswinkel.org. Indien de vordering op Frank B.V. meer bedraagt dan €10.000,-, wordt de consument aangeboden zijn vordering voor zover die boven het bedrag van €10.000,- uitkomt over te dragen aan Thuiswinkel.org, waarna deze organisatie op eigen naam en kosten de betaling daarvan in rechte zal vragen ter voldoening aan de consument.

Artikel 19 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

Artikel 20 - Wijziging van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

 1. Thuiswinkel.org zal deze algemene voorwaarden niet wijzigen dan in overleg met de Consumentenbond.
 2. Wijzigingen in deze voorwaarden zijn slechts van kracht nadat deze op daartoe geëigende wijze zijn gepubliceerd, met dien verstande, dat bij toepasselijke wijzigingen gedurende de looptijd van een aanbod de voor de consument meest gunstige bepaling zal prevaleren.

Thuiswinkel.org
www.thuiswinkel.org
Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede
Postbus 7001, 6710 CB Ede

Formulier voor herroeping

Aan:

Frank Nedederland BV
Ulgersmaweg 2
9731 BS Groningen
info@frank.nl

Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst* herroepen

Besteld op/ Ontvangen op*:

Naam/Namen* consument(en:

Adres consument(en)

Handtekening consument(en)

Datum

*Doorhalen wat niet van toepassing is

Frank Nederland BV
KvK nummer: 02083727 te Groningen